Στ. Κασσελάκης: «Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω αφού έχω υπάρξει τόσο κακός πρόεδρος;» (Βίντεο)

Tην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Κασσελάκης διευκρίνισε σχετικά με τις καταγγελίες ότι υποστηρικτές του εξαπέλυσαν φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ότι «συμπεριφορές οι οποίες δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές όχι μόνο της Αριστεράς αλλά της Δημοκρατίας μας, δεν είναι συμπεριφορές που εκφράζουν εμένα. Το είχα πει αυτό και για τη ΔΕΘ, όπου υπήρχαν τότε δημοσιεύματα για αντιδράσεις οπαδών μου, το έχω πει και για αυτήν την Κεντρική Επιτροπή».

Αναφερόμενος στην απόφαση της Κ.Ε για τον αποκλεισμό του τόνισε ότι «δεν έχει καμία αρμοδιότητα και εξουσία» η Κεντρική Επιτροπή «να αποκλείσει κανένα πρόσωπο». «Αυτές οι ανακοινώσεις που έχουν βγει είναι πραγματικά σοκαριστικές» επισήμανε με φόντο την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία έκανε λόγο για «αμετάκλητη» απόρριψη της υποψηφιότητάς του και διερωτήθηκε «ποιος διοικεί αυτό το κόμμα αυτή τη στιγμή;». Κάνοντας λόγο για «ψευδή» ανακοίνωση, «αυτό είναι το κύριο ερώτημα ποιος είναι πρόεδρος του κόμματος» συνέχισε ο κ. Κασσελάκης, αν και αποδέχτηκε την ψηφοφορία για την μομφή, που τον καθαίρεσε από το προεδρικό αξίωμα.

«Παρά την έλλειψη μυστικότητας στην κάλπη, αποδέχομαι το αποτέλεσμα» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος τόνισε πως σύμφωνα με το Καταστατικό, θα έπρεπε ο ίδιος, ως πρόεδρος, να οδηγήσει το κόμμα μέχρι το επόμενο, Έκτακτο Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αποδέχομαι την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή μου, ωστόσο θα έπρεπε να παραμείνω πρόεδρος του κόμματος και να οδηγήσω το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού. Το έκτακτο Συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το Συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Θέλουν να με αποκλείσουν γιατί εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις».

«Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν είναι υποψήφιος κι αυτό γιατί έτσι αναφέρεται στο Καταστατικό. Όποιος αναφέρει το αντίθετο, ψεύδεται», είπε στη Μάρα Ζαχαρέα.

«Γιατί δεν με αφήνουν να αποδοκιμαστώ από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν με αφήνουν να χάσω; Αφήστε με να χάσω από εσάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «φοβούνται την οργή του κόσμου».

Ερωτηθείς για το εξώδικο, είπε ότι «δεν είναι νομική πράξη, είναι έξω από τα δικαστήρια», υπογραμμίζοντας πως «ήταν η αφορμή, το πρόσχημα να με αποκλείσουν».

«Το εξώδικο ‘ηταν μία διαμαρτυρία. Αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες. Ζήτησε εξηγήσεις ο διευθυντής του κόμματός μου και δεν τις πήρε. Τι έπρεπε να κάνω;» διερωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα του πόθεν έσχες.

« Αυτές είναι ξεκάθαρα προειλημμένες αποφάσεις» συμπλήρωσε, για να περιγράψει πως από τις αρχές Αυγούστου τα κομματικά όργανα «συνεδρίαζαν για να μπλοκάρουν τις καταστατικές αλλαγές που ήθελα να φέρω στο κόμμα».

«Υπήρχαν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα» αποκάλυψε επίσης ο κ. Κασσελάκης, συνδέοντας την απόφασή της να τον αποκλείσει με την απόφασή του να σταματήσουν να υπάρχουν μέλη της με μισθό.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ανθρώπους που βιοπορίζονται επαγγελματικά από το κόμμα» υποστήριξε ακόμη για την σύνθεση των οργάνων, ενώ «το εξώδικο είναι μια διαμαρτυρία, ικανοποιήθηκε», σημείωσε.

«Εάν απειλείται κάτι, είναι η συνέχεια της πολιτικής καριέρας όσων βιοπορίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.

Σε αναφορά της Μάρας Ζαχαρέα σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, απάντησε πως «έχουμε το δικό μας κόμμα», αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Θα αναβληθεί το Συνέδριο»

«Πιστεύω ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η κα Γεροβασίλη είπε πως δεν θα έχω δεύτερη ευκαιρία στη χώρα, όταν τον Φεβρουάριο έλεγε πως θα είμαι πρόεδρος», πρόσθεσε.

«Το κόμμα δεν είναι ακέφαλο»

«Το κόμμα δεν είναι ακέφαλο. Και βάσει νόμου δεν είναι ακέφαλο» υποστήριξε επίσης, όπως και ότι βάσει Καταστατικού σε περίπτωση άρσης εμπιστοσύνης συγκαλείται Συνέδριο, χωρίς υπάρχει καμία πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο.

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος. Το συνέδριο μόνο εγκρίνει υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό», θέτοντας μάλιστα ζήτημα λήψης πειθαρχικών μέτρων από την Επιτροπή Δεοντολογίας για όποιον το αμφισβητεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί